Thursday, August 25, 2005

Miert nincs mindenutt kavehaz? A sarkon peldaul? Van egy ket sarokra. Oda jarunk is surun, ha tehetjuk. Habar pusztan csak kavezo. Am a reggeli s bizonyos etelek korantsem olyan szivbol-keszulve keszulnek. Pedig Hajnalka ismeri jol a tulajokat (Puskas, igen annak a Puskasnak a rokona o, s bizony egyaltalan nem beszel magyarul)de ez mit sem szamit. Csak esetleg annyit, ha leulunk, fokepp ha Hajnalka egyedul ter be, odalibbenek az asztalhoz ropke csevejre. Meg folyton csabitva H-kat dolgozzon naluk, amelyre mar-mar ritualisan nemet hummog.

Casa Monica! Igen! Az kellemes. Kiulsz teraszra s bamulsz. Sok kellemes emlek, meg sok nagyon nem kellemes. Ezert mar vegyes erzelmekkel kozelitem meg a tornacot. Onnan ahol dolgozom 1 perc. Onnan ahol lakom sajna 15, gyors seta. S ez is csak kavezo. Van benn baar, de az mar megengedhetetlenul draga.

Jo, ne legyints, hogy StAugustine tele van kavehazakkal, mert jo tudom, igen. De milyenekkel? Ahova beulsz s belecsoppensz valami merhetetlenbe? S az csak no. S olyanokkal, ahova szepen elslattyogsz? Na ugye! olyan van ahol ezernyi konyv meg ujsag s + egy Starbucks benne. S besuppedsz fotelodba. Mintha otthon. De valami kilok. Meg joval idonek elott. Mert csak olvasni tudsz. Vagy tarsalogni, de mit sem erve...

Miert nincs mindenutt kavehaz? Jo lenne, ha volna, mert akkor a vilag is ilyen volna. S ha a vilag olyan volna, bizony konnyed mozdulattal rendelnek kavet! Igen, akarcsak te.

No comments: