Skip to main content
Ma
osszefutottam egy idos nenivel. aki, mikor meghallotta, magyarul beszelek (s mirol)telefonon, mikozben o csak elhaladt mellettem, megallt, hatrafordult es sirva fakadt. Azutan elnezest kert. Torolgette konnyeit.

Mirol s szinte csak par szot? Auschwitz-rol. Csak egyszeruen olvastam par feljegyzest s nem hagyott nyugodni. Valojaban rettenetes erzesem van, ha csak akar a balkani 90-es evekre gondolok. Vagy afrikara. Ezt most a vgtelenbe lehetne gorditeni, de nem teszem.

A mondat kozepen letettem. S megkerdeztem mi a baj... (hirtelen nem talaltam ki, ugy meglepett)
S csak par percet beszeltunk, hogy o volt ott s latta azt amirol beszelunk, s mino veletlen, de tenyleg, mert az egy ritka nap volt...
Ritka nap.
Szoval azota itt el s el sem hagyta amerikat. S nem is fogja. Kulonben eros jellemnek tunt. Megrazo volt, hogy igy sirva fakadt.
S szomoru voltam, hogy en okoztam elo.
De szerencsere nem ertett felre. Sot.

"After a while a large group of SS officers arrived on motorcycles, Mengele among them. They drove into the yard and got off their motorcycles. Upon arriving they circled the flames; it (sic) burned horizontally. We watched to see what would follow. After a while trucks arrived, dump trucks, with children inside. There were about ten of these trucks. After they had entered the yard an officer gave an order and the trucks backed up to the fire and they started throwing those children right into the fire, into the pit. The children started to scream; some of them managed to crawl out of the burning pit. An officer walked around it with sticks and pushed back those who managed to get out. Hoess (the Auschwitz commandant) and Mengele were present and were giving orders..."

Popular posts from this blog

Ma alltam a kodben, a belvarosban a var alatt, neztem a vizet meg a hajokat, romeo y julieta szivart szivtam (nem dohanyzom, de szokasomma valt egy-egy szivar naponta s ez az egyik kedvencem) s valahogy nem talaltam olyan hajot amire azt mondanam teljes egeszeben, Igen! ez en vagyok, ezt szeretnem! aztan visszaballagtam a barba majd vissza a kocsimhoz majd be egy kavezoba majd vegul haza. S mindez mar olyan unalmas...

hmmm, milyen lehet Budapesten?
ne is mond, tudom... hideg
node mi van abban a hidegben?
ne is mond, tudom, hogy tudod...
ez otletes. (egy adag fuvet latok mogotte...)

Van most szo valami 6 evrol ($2000 buntetessel, mert illegalis voltal) a 2004 elott ittragadtak oromere. Oromere?? S goldCard-nak hivjak majd, (ossze ne kavard-keverd a greencard-al) Talan nem lesz belole semmi. Tunodtem, hogy josokol egyet, hogy igen vagy nem, de alig van kapaszkodo, eldonthetetlennek latom. Gozom sincs a valodi okokrol, hogy miert is csinalnak, vagy epp, hogy miert ne.
En 2001 szept. 20-on valahanyadikan erkeztem. Par honapra. korbenezni. Azota korozok s nezek. Talan mar korbe is neztunk. Nem? Mit gondoltok?
Tobb Patron Silver utan ki nem tevedne? S vajon Tenyleg olyan jo lesz ez az uj ev?
Most, hogy van floridai jogsim sem erzem jobban magam. Szeretnek 6 honapot Budapesten s 6 honapot valahol mashol, pl floridaban tolteni. Valahogy igy elni.
Megvalosul? ...talan. Remelem. Rajtam mulik? Talan. ...remelem.