Skip to main content
Hajnalka elment a Tavern-ba. Az egy zenes-nemtancos kricsmi a setaloutca kozepen.
En meg -mivel van itt egy srac a Hungry-Howies-ban, aki ugy ejfel korul amikor vegez szeret felugrani ide hozzank egy pofa sorre s eszmecserere - eszreveteleztem mero alapossagbol, hogy sort kell veteleznem ezen a kesoi de kezdeti oran s usgyi begordultem az elso benzinkutra ahol meg ki sem szaltam, mar korbealltak.
-csak egy centet! Azt se banom, ha csak egy centet (most hirtelen cement jutott eszembe)!
De latszott, itt nem a penzrol van szo. Szoval fapofaval megtankoltam s ok lassan tavolodtak (valami telefonfulke fele) s bementem, de sort venni nem akartam. A penztaros kozolte, unott kozonyos hangon:
-ne adj nekik semmit, meg mar hivtam a zsarukat. Azutan -szerintem- lenyelte a sajat nyelvet.
Kimentem, s mar az ajtoban korbevettek. Kibaszott vicces volt s rogvest elkezdtem mosolyogni. Olyanok voltak mint a szellemek. De amikor a szellemek valosagosak, az egyaltalan nem vicces.

Vagy az?

so
tovabbhajt
be egy masik kuthoz (ahol is e szellemek meg mindig mosolykent az arcomon) s leemelem a 6 csomagos corona-t ...igen, mind le, uvegek kore, a ko kemeny s a vaj puha...
-akarsz erte fizetni? s valaszkeppen nyujta mar a seprut s a lapatot.
Hezitalok.
-persze-persze, miert is ne, folsoprom en... a sort...
Felsepertem. Erdekes volt. Azutan (miutan ovatossagbol Budweiser-t emeltem le) mutattam, "itt elszakadt, amikor emeltem"
-Ja, -szolt a meteres fekete szakallu fekete- ez tortenik minden nap...

Ja, tudom.

Visszafele 3 rendorkocsit lattam (vagy szekeret?!) (most rendornokocsi jutott eszembe, ha ertitek igy ekezet nelkul) a kutnal ahol tankoltam.

S mind a szellem bennuk.

Popular posts from this blog

Ma alltam a kodben, a belvarosban a var alatt, neztem a vizet meg a hajokat, romeo y julieta szivart szivtam (nem dohanyzom, de szokasomma valt egy-egy szivar naponta s ez az egyik kedvencem) s valahogy nem talaltam olyan hajot amire azt mondanam teljes egeszeben, Igen! ez en vagyok, ezt szeretnem! aztan visszaballagtam a barba majd vissza a kocsimhoz majd be egy kavezoba majd vegul haza. S mindez mar olyan unalmas...

hmmm, milyen lehet Budapesten?
ne is mond, tudom... hideg
node mi van abban a hidegben?
ne is mond, tudom, hogy tudod...
ez otletes. (egy adag fuvet latok mogotte...)

Van most szo valami 6 evrol ($2000 buntetessel, mert illegalis voltal) a 2004 elott ittragadtak oromere. Oromere?? S goldCard-nak hivjak majd, (ossze ne kavard-keverd a greencard-al) Talan nem lesz belole semmi. Tunodtem, hogy josokol egyet, hogy igen vagy nem, de alig van kapaszkodo, eldonthetetlennek latom. Gozom sincs a valodi okokrol, hogy miert is csinalnak, vagy epp, hogy miert ne.
En 2001 szept. 20-on valahanyadikan erkeztem. Par honapra. korbenezni. Azota korozok s nezek. Talan mar korbe is neztunk. Nem? Mit gondoltok?
Tobb Patron Silver utan ki nem tevedne? S vajon Tenyleg olyan jo lesz ez az uj ev?
Most, hogy van floridai jogsim sem erzem jobban magam. Szeretnek 6 honapot Budapesten s 6 honapot valahol mashol, pl floridaban tolteni. Valahogy igy elni.
Megvalosul? ...talan. Remelem. Rajtam mulik? Talan. ...remelem.