Skip to main content
Hosszan setaltunk a parton. Feeel meg leee, mit ahogyan pompom ringott az agon. Akarha mas teendonk soha nem is lett volna. Orokervenyuen jartunk fel-le hosszan a homokban. Hullamok nyaldostak. En es a Logyalogoltato. Beszelgettunk a lagy, konnyu szelben kisse felemelve a hangunkat, hogy halljuk egymast a tenger morajaban.
' es mi szel hozott vegul vissza? ' kerdtem Logyalogoltatot, mert koztudottan a vilagkoruli varosokban s a seholsincs jelentektelensegekben jart-kelt mar hosszu ideje. Am itt szuletett, majdhogynem itt a parton, ahol jarunk fel-le epp.
' Noss -szolt eroteljesen s szepen formalva a szavakat- Noss, lelekben mindig ...igen - most az igenre megallt - igen, mindig is Itt. Itt a parton. Es setaltam, mikent most s atjart a szel s ereztem a tenger illatat. A szuletesem szagat. Noss - s most tovabblepett melyen tunodve mert nagyon az igazat vagyta mondani- azt hiszem a lenyem idekot. Pontosabban minden ehhez a ponthoz kot. Itt szulettem meg. Szamomra termeszetes, hogy ha behunyom a szemem egy pillanat s itt vagyok. A parton. '
'en is itt szulettem' csuszott ki belolem valahogy s feleslegesen de finoman beillesztodve Logyalogoltato gondolataiba. Nem is zokkentette ki egyaltalan. S tovabb monta, mert ki akarta mondani. S kinek mondta volna masnak ha nem nekem.
' Erzem a szelet, a sos vizpermetet az arcomon. -most ismet par lepes szunetet tartott, szokasa, hogy olykor megall- Erzem a szuletesemet.'
Hallgattunk. Meg mintha akart volna mondani valamit, de ugy lattam tekintete nagyon messzire meredt. Mintha csak akarta volna latni vagy latni velne az Atlanti Ocean afrikai partjait.

Popular posts from this blog

Ma alltam a kodben, a belvarosban a var alatt, neztem a vizet meg a hajokat, romeo y julieta szivart szivtam (nem dohanyzom, de szokasomma valt egy-egy szivar naponta s ez az egyik kedvencem) s valahogy nem talaltam olyan hajot amire azt mondanam teljes egeszeben, Igen! ez en vagyok, ezt szeretnem! aztan visszaballagtam a barba majd vissza a kocsimhoz majd be egy kavezoba majd vegul haza. S mindez mar olyan unalmas...

hmmm, milyen lehet Budapesten?
ne is mond, tudom... hideg
node mi van abban a hidegben?
ne is mond, tudom, hogy tudod...
ez otletes. (egy adag fuvet latok mogotte...)

Van most szo valami 6 evrol ($2000 buntetessel, mert illegalis voltal) a 2004 elott ittragadtak oromere. Oromere?? S goldCard-nak hivjak majd, (ossze ne kavard-keverd a greencard-al) Talan nem lesz belole semmi. Tunodtem, hogy josokol egyet, hogy igen vagy nem, de alig van kapaszkodo, eldonthetetlennek latom. Gozom sincs a valodi okokrol, hogy miert is csinalnak, vagy epp, hogy miert ne.
En 2001 szept. 20-on valahanyadikan erkeztem. Par honapra. korbenezni. Azota korozok s nezek. Talan mar korbe is neztunk. Nem? Mit gondoltok?
Tobb Patron Silver utan ki nem tevedne? S vajon Tenyleg olyan jo lesz ez az uj ev?
Most, hogy van floridai jogsim sem erzem jobban magam. Szeretnek 6 honapot Budapesten s 6 honapot valahol mashol, pl floridaban tolteni. Valahogy igy elni.
Megvalosul? ...talan. Remelem. Rajtam mulik? Talan. ...remelem.