Skip to main content
Azt vartam, New York majd zavaros s bokezu lesz. Azt vartam, tiszta utcas, mint Seattle ami merhetetlen megmaradt bennem. A Seattle-i halpiac, ami belemult mint egy Rembrandt festmeny. Alltunk a Seattle-i halpiacon a rozsaszin bronz diszno mellet a kigyozo halaspultok elott. Bamultam a rakokat.
Mellettuk keresztben orias hal jegen szaja kipockolve. Szep nagy fogai voltak. Zsibaj. Az arusok kiabaltak doballtak a halakat. Letompitottak, ugyhogy csak leteztem ott. Jobban mondva Hajnalkaek is csak belevesztek a latvanyba.
S felugrott! Olyat ugrott! Az a nagy hal, keresztben a jegrol!
Bazzdmeg! Meg el! ....
Az emberek elfultak, meghult bennuk a ver, az arusok dobaltak a halakat tovabb mintha mi sem tortenne. Aztan megint felugrott. S aztan kicsit kesobb megint. Szegeny hal, holtaban a farkara kotott madzaggal szolgalt. Talan valaki meg is vette, mint; remhalat. A sunyi arusok alattomban jol odarantottak neki megrekesztve levegot a turista-vevokben.
Azaz, bennunk.
Manhattan teliszemeteszsakkupacos, hat nem egy Seattle, nem egy Budapest. Hanem meg piszkaban is gyokeresen mas. S hianyzik. Maris hianyzik. Meddig lenne jo New York-ban? Megszoktam 1 het alatt. Puhan, konnyeden beleszoknek.
A Grand Central-ban maradando 3D egett belem:
TV's For Movie People
--Each television set will represent and play the artistis selected scene. There will be approximately 70 pieces in the exhibition with one 10' x 20' TV set built to be used as a performance stage and movie theater--

Ezen kivul csak egy kiallitasba futottunk bele. Mert hogy-hogynem, inkabb kavezokban-ettermekben-(s este) barokban ulve kodositettuk magunkba amit lehetett s kostolgattuk a New York-i levegot. Es sodrodtunk az utcan a veletlenekkel, amelyek hat nem vezettek csak meg egy kiallitasig (nehany kis galeriat leszamolva) (--plussz ket erdekes bloggerig--).
Az pedig a Museum Of Sex volt. Egyaltalan, kivancsiak voltunk, mi a szosz ez ha mar ott alltunk elotte. Noss, kepzeljetek el egy ilyen muzeumot amelyet egy vakbuzgonvallasos venkisasszony ugy istenigazabol cenzurazott. Olyan ez mintha a Metropolitan muzeumbol minden aktkepet szamuznenek. Sot, inkabb olyan, mintha minden not abrazolo kepet szamuznenek.
Es szobrot is.
Es $20. A Metropolitan csak $15 !

Popular posts from this blog

Ma alltam a kodben, a belvarosban a var alatt, neztem a vizet meg a hajokat, romeo y julieta szivart szivtam (nem dohanyzom, de szokasomma valt egy-egy szivar naponta s ez az egyik kedvencem) s valahogy nem talaltam olyan hajot amire azt mondanam teljes egeszeben, Igen! ez en vagyok, ezt szeretnem! aztan visszaballagtam a barba majd vissza a kocsimhoz majd be egy kavezoba majd vegul haza. S mindez mar olyan unalmas...

hmmm, milyen lehet Budapesten?
ne is mond, tudom... hideg
node mi van abban a hidegben?
ne is mond, tudom, hogy tudod...
ez otletes. (egy adag fuvet latok mogotte...)

Van most szo valami 6 evrol ($2000 buntetessel, mert illegalis voltal) a 2004 elott ittragadtak oromere. Oromere?? S goldCard-nak hivjak majd, (ossze ne kavard-keverd a greencard-al) Talan nem lesz belole semmi. Tunodtem, hogy josokol egyet, hogy igen vagy nem, de alig van kapaszkodo, eldonthetetlennek latom. Gozom sincs a valodi okokrol, hogy miert is csinalnak, vagy epp, hogy miert ne.
En 2001 szept. 20-on valahanyadikan erkeztem. Par honapra. korbenezni. Azota korozok s nezek. Talan mar korbe is neztunk. Nem? Mit gondoltok?
Tobb Patron Silver utan ki nem tevedne? S vajon Tenyleg olyan jo lesz ez az uj ev?
Most, hogy van floridai jogsim sem erzem jobban magam. Szeretnek 6 honapot Budapesten s 6 honapot valahol mashol, pl floridaban tolteni. Valahogy igy elni.
Megvalosul? ...talan. Remelem. Rajtam mulik? Talan. ...remelem.