Skip to main content
Csomagoltunk, hogy jovunk ide, a tengerentulra. S komoly szandekkal pakoltam; magyar szavakat konyvben es semmiben sem ne hozzak magammal. Figyeltem; meg veletlenul se! Hogy a tobbiek se hozzanak. Mert angolt tanulni jovunk. Habar nem sejthettuk meddig is maradunk... s hogyan is lesz.
De ket konyv megis, de ket konyv valahogy... szoval nem tudtam roluk lemondani.
Az egyik, Tandori; 'vagy majdnem az' kotete s a masik, Beremenyi;'dalok'. Miert pont ezek nem dobozolodtak be a tobbi feltett konyv-reszeim koze s maradtak otthon?
Szoval par honapja a hugom baratja (egy hetig volt itt vele-velunk) Budapestrol elhozta a hugomnak (mintha nekem) a Harmoniat s a Javitott kiadast. A Harmonia Caelestis-t meg 3 eve Budapesten, ezert hat nekidoltem mar a kocsiban a Javitott kiadasnak.
Mikor elolvastam atfutottam osszevissza megegyszer. aztan csak ugy belelapozgattam.
S most, hogy mar jo ideje irom e blogot es eleg sok blogba belekukkantottam valami olyasmi korvonalazodott ki bennem amit szinte a regeny elso olvasasa utan halvanyan ereztem vagyis, hogy a Javitott kiadas is; mesterblog. Azaz lehet igy is nevezni. Sok egyeb mellet persze. Csak nem a netre szuletett.
(S a Harmonia termeszetesen nem az.)

Popular posts from this blog

Ma alltam a kodben, a belvarosban a var alatt, neztem a vizet meg a hajokat, romeo y julieta szivart szivtam (nem dohanyzom, de szokasomma valt egy-egy szivar naponta s ez az egyik kedvencem) s valahogy nem talaltam olyan hajot amire azt mondanam teljes egeszeben, Igen! ez en vagyok, ezt szeretnem! aztan visszaballagtam a barba majd vissza a kocsimhoz majd be egy kavezoba majd vegul haza. S mindez mar olyan unalmas...

hmmm, milyen lehet Budapesten?
ne is mond, tudom... hideg
node mi van abban a hidegben?
ne is mond, tudom, hogy tudod...
ez otletes. (egy adag fuvet latok mogotte...)

Van most szo valami 6 evrol ($2000 buntetessel, mert illegalis voltal) a 2004 elott ittragadtak oromere. Oromere?? S goldCard-nak hivjak majd, (ossze ne kavard-keverd a greencard-al) Talan nem lesz belole semmi. Tunodtem, hogy josokol egyet, hogy igen vagy nem, de alig van kapaszkodo, eldonthetetlennek latom. Gozom sincs a valodi okokrol, hogy miert is csinalnak, vagy epp, hogy miert ne.
En 2001 szept. 20-on valahanyadikan erkeztem. Par honapra. korbenezni. Azota korozok s nezek. Talan mar korbe is neztunk. Nem? Mit gondoltok?
Tobb Patron Silver utan ki nem tevedne? S vajon Tenyleg olyan jo lesz ez az uj ev?
Most, hogy van floridai jogsim sem erzem jobban magam. Szeretnek 6 honapot Budapesten s 6 honapot valahol mashol, pl floridaban tolteni. Valahogy igy elni.
Megvalosul? ...talan. Remelem. Rajtam mulik? Talan. ...remelem.