Skip to main content
...akik belembujtak kepeikkel, dolgaikkal. Ez igy helytelen. Inkabb a kepek, amelyek jottek-jonnek. A "folyton elfelejtem nevu" amerikai bronz emberfai vagy a walking man ... Szoval belemultek egyszer s azota ki sehogyan sem lepnek. Klee. Kandinsky.
Megtorpantam. S mondtam fennhangon; hmmm! Alltam. Hajnalka veletlen tovabbment. Billegtem. Ugy emlekszem megegyszer mondtam, hogy hmmm. Egy szonyegre a kirakatban. Egy oriasi szonyegre a kirakatban.
Kedves, okosszemu lany mondta bent 'O hello stb' S en, hogy 'szep ez a szonyeg van meg hasonlo? S csak megnezni szeretnem...' s kihuzott a raktarbol egy masik kisse nagyobb tekercset. Kiteregettuk. Ez fekete alapu volt. A kirakatbeli nagyon sarga-szines.
'hat igen -szolt a lany- en is csak azert nem viszem haza mert $5 ezer. ' S neztuk. Gyonyoru darabok. 'Mi az ott a sarokban? ' kerdtem. 'O, ja az az a monogram a keszitoke mert tobben csinalltak...' De volt valami belso rossz erzesem valami nagyon zavart. Mar rogton a kirakattol. S mielott barmit is tehettem valami kirepitette belolem ezt a mondatot;
'Mindig is szerettem Klee-t'
Csend. Csend telepedett kozenk. Pedig olyan jol megvoltunk igy ketten az ures boltban.
S a lany halkan; 'ugy erted, Kandinsky-t? '
Raneztem. 'Igen, ugy ertem Kandinsky-t.'
S belepett valaki az ajton, vegleg eloszlatva az idillt.
Egesz vegig Klee-re gondoltam mikozben neztem Kandinsky-t. Meg Tandori is eszembe futott Klee kapcsan.
Kulonben nagyon hajlamos vagyok arra, hogy kepzeljek valamit valamirol ami nem is az. De ezt a fura zavart ilyenkor mindig erzem. Es a dolgok furcsa mod maguktol mukodnek ekkor. Nemcsak velem.
(A hugom meggyozodessel vette fel a furdoszoba felsojet a telen. stb)
Mert ezt csak hasonlo elvetesnek gondolom, habar ezek az esetek nem egy szavasak.
Olykor allapotok.
Hajnalkat utolertem par boltal arrebb, ruhakat valogatott s ugy tunt tudja mit csinal.

Popular posts from this blog

Ma alltam a kodben, a belvarosban a var alatt, neztem a vizet meg a hajokat, romeo y julieta szivart szivtam (nem dohanyzom, de szokasomma valt egy-egy szivar naponta s ez az egyik kedvencem) s valahogy nem talaltam olyan hajot amire azt mondanam teljes egeszeben, Igen! ez en vagyok, ezt szeretnem! aztan visszaballagtam a barba majd vissza a kocsimhoz majd be egy kavezoba majd vegul haza. S mindez mar olyan unalmas...

hmmm, milyen lehet Budapesten?
ne is mond, tudom... hideg
node mi van abban a hidegben?
ne is mond, tudom, hogy tudod...
ez otletes. (egy adag fuvet latok mogotte...)

Van most szo valami 6 evrol ($2000 buntetessel, mert illegalis voltal) a 2004 elott ittragadtak oromere. Oromere?? S goldCard-nak hivjak majd, (ossze ne kavard-keverd a greencard-al) Talan nem lesz belole semmi. Tunodtem, hogy josokol egyet, hogy igen vagy nem, de alig van kapaszkodo, eldonthetetlennek latom. Gozom sincs a valodi okokrol, hogy miert is csinalnak, vagy epp, hogy miert ne.
En 2001 szept. 20-on valahanyadikan erkeztem. Par honapra. korbenezni. Azota korozok s nezek. Talan mar korbe is neztunk. Nem? Mit gondoltok?
Tobb Patron Silver utan ki nem tevedne? S vajon Tenyleg olyan jo lesz ez az uj ev?
Most, hogy van floridai jogsim sem erzem jobban magam. Szeretnek 6 honapot Budapesten s 6 honapot valahol mashol, pl floridaban tolteni. Valahogy igy elni.
Megvalosul? ...talan. Remelem. Rajtam mulik? Talan. ...remelem.