Skip to main content
Ezzel nem vagy egyedul. Szivfacsaro szerzemeny. Bar en mindig szerettem.
Eszembe jutott rola valami.
Van egy masik ilyenunk is, Arany Janos, Csaladi kor-e. De az korantsem ilyen felelmetes. Sot. Ott mas nyomaszt. Meg a bogar is benne. Habar az csak kopog es sadnitva bambul. (gondolom en). Nagyapam mondogatta surun. Ebednel. Csak ugy. Szerette Aranyt.
Szoval nagyapam jutott eszembe.
Amikor eloszor hallottam tole, annal a resznel, amikor koppan a bogar nevetett s huncutul nezett. Szeretett meselni. Folyton krimiket olvasott. Egyszer csinalt radiot poharakbol...mar nem emlekszem, hogyan, csak arra amikent ult s mondta.
(A radiorol jut eszembe, meg 20-22 evesen folyton a mult szazad eleji (de furcsa ez igy kimondva) irok hangfelveteleit kerestem. Babitsnak 2 van. A Kosztolanyi temetesen mondott beszede s egy masik, a radiorol egy versevel egybefuzve. Nem is tudom, hanyszor hallgattam meg. Ahogy minden figyelmet osszeszedve szepen artikulal mar betegen. ('36) Adynak semmi (par kocka a temeteserol), J. A.-nak semmi. Zelknek van lemeze is. Kosztolanyirol van film.)
Szerintem nagyapamat Zelk mar nem foglalkoztatta. De az Este jo-t o is tudta, mint a mi altalunk megismert gyerekverset. Mint vidam verset fogta fel, tudomast nem veve a tartalomrol. Azaz csak par szorol tudomastveve benne. Csak a dallama maradt meg a fejeben. A fejunkben.
S parunknak itt maradt a tartalom is es a mogottes.
Mert elfelejteni nem tudjuk. Azaz nem gondolok mar ra, de egyszercsak, hopp! S hallom.
S meg az ezer ehhez hasonlot.
Szoval Zelk szamara ez a sajat verse biztosan nagyon sokat jelenthetett. Elkepzelheto, hogy meg mondogatta is magaban. (Mint J. A. mormolgatta a nincsen apamat.)
Nem tudom, Zelk hallotta-e eme dalocsakajat mar dalkent.? (Mint Weores a Bobitat stb.)
...amit az ember dudoraszik, sokszor anelkul, hogy ertene.

Popular posts from this blog

Ma alltam a kodben, a belvarosban a var alatt, neztem a vizet meg a hajokat, romeo y julieta szivart szivtam (nem dohanyzom, de szokasomma valt egy-egy szivar naponta s ez az egyik kedvencem) s valahogy nem talaltam olyan hajot amire azt mondanam teljes egeszeben, Igen! ez en vagyok, ezt szeretnem! aztan visszaballagtam a barba majd vissza a kocsimhoz majd be egy kavezoba majd vegul haza. S mindez mar olyan unalmas...

hmmm, milyen lehet Budapesten?
ne is mond, tudom... hideg
node mi van abban a hidegben?
ne is mond, tudom, hogy tudod...
ez otletes. (egy adag fuvet latok mogotte...)

Van most szo valami 6 evrol ($2000 buntetessel, mert illegalis voltal) a 2004 elott ittragadtak oromere. Oromere?? S goldCard-nak hivjak majd, (ossze ne kavard-keverd a greencard-al) Talan nem lesz belole semmi. Tunodtem, hogy josokol egyet, hogy igen vagy nem, de alig van kapaszkodo, eldonthetetlennek latom. Gozom sincs a valodi okokrol, hogy miert is csinalnak, vagy epp, hogy miert ne.
En 2001 szept. 20-on valahanyadikan erkeztem. Par honapra. korbenezni. Azota korozok s nezek. Talan mar korbe is neztunk. Nem? Mit gondoltok?
Tobb Patron Silver utan ki nem tevedne? S vajon Tenyleg olyan jo lesz ez az uj ev?
Most, hogy van floridai jogsim sem erzem jobban magam. Szeretnek 6 honapot Budapesten s 6 honapot valahol mashol, pl floridaban tolteni. Valahogy igy elni.
Megvalosul? ...talan. Remelem. Rajtam mulik? Talan. ...remelem.