Skip to main content
Igy, miként a fák csúsznak köréd, ahogyan gurulsz, azaz te csúszol s a fák csak tompán lógnak felfelé vissza-visszahajolva, eszedbe jutnak a zsilipek. Vagyis nekem eszembe jutnak.
A zsilipeid. Elérhetetlen vizet rekesztenek kinyithatatlanságukkal. Igy csak zsilipek.
Emlékszem a zsilipekre, nem volt bennük kerék a rúd végén a tekerésre. A jobbak s kevésbé fontosak vastag láncal rögzitve s ha apadt a viz a holt ágban, tapasztalt (sohsem tapaszatal) kezek (--markok--) megmarkolták s fordúlni birták.

Halak jöttek ekkor. S elrepültek velünk a mélyvizbe ami iszappal együtt is alig lepett el. S felő volt, benne ragadunk.

Ragadt benne valaki? Hahoo!

Nem beszélek nagy viztárolokról, mert csak kis zsilipeket láttam, amelyekbe fürdés-iszapcsata után --s még jóval-jóval 20 alatt-- bátran (azért kicsit félve) súlyos betonzsalut felemelve lemásztunk vagy oldalrol csöveken át bekúsztunk. Hogy akkor rájöjjünk lent, miként montam: nincs bennük tekerhető. Igy általunk nem nyithatók.

Igy nem tudjuk teletömni a holt árkokat vizzel.

Huligánbiztos.

"őrzők, vigyázzatok a strazsán"

Popular posts from this blog

Ma alltam a kodben, a belvarosban a var alatt, neztem a vizet meg a hajokat, romeo y julieta szivart szivtam (nem dohanyzom, de szokasomma valt egy-egy szivar naponta s ez az egyik kedvencem) s valahogy nem talaltam olyan hajot amire azt mondanam teljes egeszeben, Igen! ez en vagyok, ezt szeretnem! aztan visszaballagtam a barba majd vissza a kocsimhoz majd be egy kavezoba majd vegul haza. S mindez mar olyan unalmas...

hmmm, milyen lehet Budapesten?
ne is mond, tudom... hideg
node mi van abban a hidegben?
ne is mond, tudom, hogy tudod...
ez otletes. (egy adag fuvet latok mogotte...)

Van most szo valami 6 evrol ($2000 buntetessel, mert illegalis voltal) a 2004 elott ittragadtak oromere. Oromere?? S goldCard-nak hivjak majd, (ossze ne kavard-keverd a greencard-al) Talan nem lesz belole semmi. Tunodtem, hogy josokol egyet, hogy igen vagy nem, de alig van kapaszkodo, eldonthetetlennek latom. Gozom sincs a valodi okokrol, hogy miert is csinalnak, vagy epp, hogy miert ne.
En 2001 szept. 20-on valahanyadikan erkeztem. Par honapra. korbenezni. Azota korozok s nezek. Talan mar korbe is neztunk. Nem? Mit gondoltok?
Tobb Patron Silver utan ki nem tevedne? S vajon Tenyleg olyan jo lesz ez az uj ev?
Most, hogy van floridai jogsim sem erzem jobban magam. Szeretnek 6 honapot Budapesten s 6 honapot valahol mashol, pl floridaban tolteni. Valahogy igy elni.
Megvalosul? ...talan. Remelem. Rajtam mulik? Talan. ...remelem.