Skip to main content
Van egy kép. A --The Vinegar Tasters--
--Az ecetkóstolók--
Már régóta zavar. Holott vegyük úgy, világos a kép: Lao-tse understanding changes as negative into something positive. Az édes lehet keserű savanyú édes stb.
Mégis, már évek óta nyugtalanit. Ha továbbgondolod ezt a kinai (ma már) alapmotívumot
(csak az ábrázolást alapulvéve) az élet elvétele is hasonló lehet mint az ecet esete. (a három alak az életet kóstolja)

Ma véletlenül filmet néztünk: az évek során összegyűlt 35 egyéb s véletlenszerű áldozat mellett Roman Polanski (akinek úgy tudom a teljes családját kiírtották a nácik anno) terhes feleségét is "önként, kéjjel öl" meggyilkolták úgy '70 táján ezzel a mosollyal az arcon.
Az ecet édes. A különbség persze az, hogy itt s ez esetben tiltottméz-kóstolókrol van szó, amely mézet alapjáratban, MI a többek: ecetnek érzünk.

Akkor most hol is van Loa-tse? Én úgy érzem:a valóságban. A valóság az övé.

Ám valami mégis zavar. Valami pislog a szobában éjjel, szúrkálja a sötétet. Mi lehet az, valami bogár?!

Mi bogár?

Bogár.


Popular posts from this blog

Ma alltam a kodben, a belvarosban a var alatt, neztem a vizet meg a hajokat, romeo y julieta szivart szivtam (nem dohanyzom, de szokasomma valt egy-egy szivar naponta s ez az egyik kedvencem) s valahogy nem talaltam olyan hajot amire azt mondanam teljes egeszeben, Igen! ez en vagyok, ezt szeretnem! aztan visszaballagtam a barba majd vissza a kocsimhoz majd be egy kavezoba majd vegul haza. S mindez mar olyan unalmas...

hmmm, milyen lehet Budapesten?
ne is mond, tudom... hideg
node mi van abban a hidegben?
ne is mond, tudom, hogy tudod...
ez otletes. (egy adag fuvet latok mogotte...)

Van most szo valami 6 evrol ($2000 buntetessel, mert illegalis voltal) a 2004 elott ittragadtak oromere. Oromere?? S goldCard-nak hivjak majd, (ossze ne kavard-keverd a greencard-al) Talan nem lesz belole semmi. Tunodtem, hogy josokol egyet, hogy igen vagy nem, de alig van kapaszkodo, eldonthetetlennek latom. Gozom sincs a valodi okokrol, hogy miert is csinalnak, vagy epp, hogy miert ne.
En 2001 szept. 20-on valahanyadikan erkeztem. Par honapra. korbenezni. Azota korozok s nezek. Talan mar korbe is neztunk. Nem? Mit gondoltok?
Tobb Patron Silver utan ki nem tevedne? S vajon Tenyleg olyan jo lesz ez az uj ev?
Most, hogy van floridai jogsim sem erzem jobban magam. Szeretnek 6 honapot Budapesten s 6 honapot valahol mashol, pl floridaban tolteni. Valahogy igy elni.
Megvalosul? ...talan. Remelem. Rajtam mulik? Talan. ...remelem.